Двигател

Снимка

На 7 януари 1902 г. Роберт Бош регистрира патент за изобретение, което за първи път гарантира сигурно запалване на все по-мощните двигатели: високоволтовото магнетно запалване в комбинация със запалителна свещ. Днес почти всички производители на автомобили използват запалителните свещи на Bosch за първоначално вграждане. Подгревните свещи с предпазен корпус гарантират комфортен старт, стабилни характеристики при студен дизелов двигател и ниски емисии вредни газове.

Снимка

За да предпазите двигателя от износване, маслото и филтъра е добре да се сменят на 15 000 км. Много е важно също така редовно да проверявате нивото на маслото и да го доливате, ако е необходимо. Кога е следващата смяна на маслото ще разберете от индикатора на сервизните интервали в двигателния отсек или от сервизната книжка.

В нашия оторизиран Bosch Car Service ще откриете най-надеждната защита за вашия двигател.

Снимка

Модерните двигатели стават все по-компактни. За да смалят размера и масата им, производителите използват все повече изключително здравите еластични пистови ремъци. Но и конвенционалните клиновидни и пистови ремъци от Bosch се отличават с надеждна работа, незначителна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. Добре е да проверявате редовно тези компоненти на препоръчаните от производителя интервали и да ги подменяте при специалист, ако се налага.

Снимка

Прецизното регулиране на изпускателните клапани е от изключителна важност за охлаждането на вашия двигател. Ако луфтът между тях е недостатъчен, те могат да изгорят, тъй като буталото избутва газове с изключително висока температура към седлото на самия клапан. При голяма хлабина пък се губи мощност. Ще разпознаете големите луфтове по характерното тропане, така че се насочете възможно най-бързо към нашия Bosch Car Service. Правилната стойност на луфта обикновено е указана в ръководството за експлоатация на вашия автомобил. Нашите компетентни специалисти ще се погрижат за правилната настройка с помощта на висококачествената техника Bosch.